Update Corona Snelteststraat in Uden

Per 26 oktober kunnen werknemers en particulieren gebruik maken van Corona Snelteststraat welke door Breederzorg en de SBBU is opgestart.

Aanmelden teststraat

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor slechts 80 euro kunnen mensen met klachten zonder wachttijd terecht in onze teststraat. Middels de “Abbot sneltester covid-19 panbio” wordt getest of de deelnemer besmet is met het COVID-19 virus. Binnen 30 minuten nadat de test is afgenomen krijgt de deelnemer een sms-bericht over de uitslag van de test. Bij een positieve test wordt tevens telefonisch contact opgenomen en krijgt de deelnemers een aantal richtlijnen te horen waarmee hij/zij rekening moet houden. Tevens worden de persoonsgegevens genoteerd zodat deze kunnen worden doorgegeven aan de GGD.

In de media

De laatste weken zijn er een aantal negatieve berichten in de pers verschenen over commerciële teststraten. In een aantal gevallen zouden niet goedgekeurde testen gebruikt worden, zouden de testen niet door bevoegd en bekwaam medisch personeel worden afgenomen en/of zouden positieve resultaten niet worden doorgegeven aan de GGD.

Richtlijnen

Alhoewel er zeker malafide praktijken plaatsvinden hechten wij er aan dat in onze teststraat wordt gewerkt volgens de allerlaatste richtlijnen van het ministerie van VWS. De belangrijkste richtlijnen zijn:

  • De testen moeten worden afgenomen met gebruikmaking van een door Europees goedgekeurde methodiek, welke voorzien is van een CE-markering: Wij maken gebruik van de CE-gemarkeerde “Abbot sneltester covid-19 panbio”, welke de overheid ook gaat gebruiken in de 7 snelteststraten die momenteel in Nederland worden opgebouwd.
  • De testen moeten worden afgenomen door een zorgprofessional: Onze testen worden afgenomen door bevoegd en bekwaam medisch personeel
  • Degenen die de test afnemen werken onder toezicht van een (bedrijfs)arts: Onze medewerkers werken in opdracht en onder verantwoordelijkheid van arts Dr. E. Graat (BIG 19055377901)
  • Bij een positieve test volgt een adequaat advies over de interpretatie van de uitslag: Alle deelnemers ontvangen de uitslag van de test via een SMS-bericht. Positief getesten ontvangen daarnaast ook nog een telefoontje met een toelichting over de uitslag en de te nemen vervolgstappen
  • Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder van de testfaciliteit om zowel personeel als bezoekers van de teststraat te beschermen. Ons personeel draagt beschermende kleding, handschoenen, mondkapjes en gezichtsbescherming. Bezoekers worden zoveel als mogelijk vanuit de auto getest.