UOV de Kring start met podcasts

Goed nieuws voor ondernemers die graag podcasts luisteren: UOV De Kring is gestart met een reeks podcast-interviews. De eerste is al te beluisteren. Daarin gaat UOV-voorzitter Frank de Winter in gesprek met Bob Gerrits, accountmanager bedrijven van het UWV.

 

Frank legt uit dat de gedachte achter de podcasts tweeledig is. “Via onze podcasts maken ondernemers nader kennis met de vele partijen die direct of indirect met bedrijvigheid en ondernemen te maken hebben. Daarnaast willen we als belangenbehartiger van ondernemers graag laten zien waar we allemaal mee bezig zijn.”

Interessante inzichten

Volgens Frank leveren de interviews interessante inzichten op. “Een veelgehoorde reactie naar aanleiding van de podcast met Bob Gerrits: ‘Ik wist niet dat je ook voor het aannemen van personeel bij het UWV terecht kon’. Dat is dus precies wat we willen bereiken. We willen ondernemers en aanverwante organisaties met elkaar verbinden, kennis laten delen en bekendheid creëren, om zo het algehele ondernemersklimaat te bevorderen.”

In de steigers

De volgende podcast verschijnt in juni/juli. Dan gaan we in gesprek met bedrijfsfunctionaris José Willems van de gemeente Uden. “Misschien neem ik ook dat interview voor mijn rekening, maar dat hoeft niet”, blikt Frank vooruit. “We hebben namelijk genoeg andere kandidaten in ons bestuur die prima een interview kunnen houden. Als het blijft bevallen, breiden we de serie podcasts verder uit, al pinnen we ons niet vast op een bepaald ritme of verschijningsfrequentie. We doen het vooral omdat het leuk, informatief en nieuwswaardig is.”

De technische productie van de podcasts is in handen van Podcast Studio Uden.