Tweede editie ‘Picknick met een klik’ groot succes

“Geven, delen, samenwerken en waarderen: het werkt echt!”. De tweede editie van Picknick met een Klik vond plaats op donderdag 29 augustus in Kloosterhotel Zin te Vught. Achttien enthousiaste startende ondernemers en zes topondernemers hebben tijdens deze dag de klik met elkaar gevonden. Mede dankzij het prachtige weer en de humoristische noten van het typetje ‘Nel’ was ook deze editie een grandioos succes.
Rachel van de Greef uit Schijndel zag vorig jaar haar ondernemersdroom ‘Picknick met een Klik’ in vervulling gaan. Tijdens dit evenement worden startende ondernemers met ondernemersvragen op een speciale manier in contact gebracht met zes ervaren ondernemers, die inspirators worden genoemd. Na deze dag gaat elke inspirator met drie starters een persoonlijk coachingstraject aan.

Geënthousiasmeerd door de succesverhalen van vorig jaar zijn OndernemersLift+ en Stichting Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel een samenwerking aangegaan met Rachel van de Greef. Door middel van Picknick met een Klik helpen zij startende ondernemers met ondernemersvragen succesvoller te worden.

De klik

De zes inspirators die zich dit jaar inzetten als inspirator zijn Bob van Oosterhout, Mirjam van Lamoen, Maddy Goossens, Marc van Delft, Niels Pilaar en Peter-Jan Donders. Stuk voor stuk werden zij 18 maal aan de tand gevoeld tijdens de speeddates, waarna de starters de top drie keuze voor hun inspirator mochten doorgeven. “Je voelt in zo’n korte tijd feilloos aan of je de klik wel of niet hebt”, aldus een van de startende ondernemers. Na het maken van de match konden de deelnemers met hun inspirator van een heerlijke picknick genieten.

Energie, energie en nog eens energie

Na afloop van de picknick was iedereen vol inspiratie. Ook het woord ‘energie’ is vaak gebruikt bij het omschrijven van deze dag. “Ik heb vandaag een boost gekregen, door Picknick met een Klik krijg je zin in het ondernemen”, licht Madelon van Duijse toe. “Het valt me nu pas op hoe belangrijk die klik echt is”, zegt Diny van Bekhoven.

Met volle kracht vooruit

De dag werd vol energie afgesloten. De startende ondernemers zijn naar huis gegaan met nieuwe inzichten en ideeën. De komende maanden gaan zij nog veel meer leren van hun inspirators. In januari zullen de successen gedeeld worden tijdens de speciale evaluatiebijeenkomst.