Startersorganisatie Misfits Uden ontvangt voucher vanuit Brabant Start

Uden, november 2019

Misfits, Startende Wondernemers & Bijzondernemers is een van de gelukkige winnaars van een voucher ter waarde van 15.000 euro, die uitgereikt werd tijdens Brabant Start Inspires in Breda. “Met deze vouchers bieden we vier startersorganisaties de kans om zich in de komende jaren verder te ontwikkelen”, zegt voorzitter Ria Hilhorst van Brabant Start. Andere winnaars zijn Startersnetwerk Meierijstad, Helmond Start en Agency for Ambition uit Eindhoven.

Misfits in Uden werd vier jaar geleden opgericht met steun van Rabobank Uden/Veghel en de gemeente Uden. “We zijn samen gegaan met ondernemersvereniging UOV de Kring in Uden en willen een koppeling maken tussen startende en gevestigde ondernemers, die bereid zijn om als coach hun kennis te delen”, legt initiatiefneemster en Startup Officer Imke de Korte uit. “Met deze voucher krijgen we meer mogelijkheden om startende ondernemers te coachen. Daarnaast willen we kijken of we het concept van Misfits in de toekomst ook kunnen uitrollen naar andere gemeenten, zodat we nog meer starters kunnen gaan helpen. Aan de hand van deze voucher zullen we een blauwdruk ontwikkelen van het concept Misfits, zodat andere gemeentes, aan de hand van de blauwdruk, ook een Misfits kunnen realiseren. Op die manier kunnen we een nóg groter netwerk van starters aan elkaar verbinden.”

Boost voor de regio
Naast Misfits mocht ook Startersnetwerk Meierijstad een voucher in ontvangst nemen. Ook in Meierijstad wordt starters een helpende hand gereikt. Met twee vouchers in de regio krijgt het startersklimaat een extra boost. Er is al een verbinding tussen Startersnetwerk Meierijstad en Misfits en deze vouchers bieden de mogelijkheid om deze verbinding verder te versterken in de toekomst.