Online activiteiten? We worden er steeds beter in

In een tijd waarin live ontmoetingen op de waakvlam staan, kun je twee dingen doen. Wachten op betere omstandigheden, of zoeken naar alternatieven. Bij UOV De Kring kiezen we voor het laatste, wat heeft geresulteerd in enkele geslaagde online events, zoals de virtual reality-borrel (april) en de thuiskooksessie met Restaurant Cusco (mei).

 

“We proberen altijd de interactie met onze leden te zoeken”, vertelt UOV-bestuurslid Lobke Opsteen. “Ook wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn. De virtual reality-borrel en het koken met Cusco zijn beide erg geslaagd, we blikken er met een goed gevoel op terug. Heel leuk om te zien dat onze leden elkaar ook online weten te vinden.”

Positieve chaos

Huibert Bijland (IkCommuniceer) opperde het idee voor de virtual reality-borrel. Zo’n twintig ondernemers ontmoetten elkaar in een bruin café-achtige omgeving, gewoon van achter hun laptop. “We proberen graag nieuwe dingen uit”, vertelt Huibert, die de online borrel beschrijft als een ‘positieve chaos’.

“Precies volgens ons doel, een virtuele playground creëren. Je kunt zo’n VR-borrel wel regisseren, maar wij wilden de deelnemers juist de kans geven van alles uit te proberen en kennis te maken met de mogelijkheden van virtual reality. We hebben zelfs vanuit de lobby boven een futuristische stad gevlogen… Dit was weer eens wat anders dan de zoveelste Teams- of Zoom-meeting. Ik vond het heel gaaf.”

Betrokkenheid en interactie

Een tweede online evenement was de online kooksessie op donderdagavond 28 mei, onder leiding van Vincent van Oijen, chefkok van Cusco. Hij reageert enthousiast op het initiatief: “Supergoed om in deze tijd toch met elkaar in contact te blijven. Natuurlijk, online koken is anders dan met zijn alleen aan de slag in een studio. Maar vergis je niet, ook online kun je heel wat betrokkenheid en interactie creëren.”

Eerder op de dag hadden de ruim zestig deelnemers hun ingrediëntenbox opgehaald, om er ’s avonds mee aan de slag te gaan onder Vincents leiding, met aan diens zijde souschef Teun Thomas. “We hadden uiteraard wat zaken voorbereid. Zo hadden we de zalm van tevoren gepekeld en gerookt, de doperwtencrème gemaakt en de jus alvast bereid. De deelnemers hebben daarna onze instructies perfecte opgevolgd. Het eindresultaat was dan ook bij iedere deelnemer dik in orde.” 

Vincent kijkt met een goed gevoel terug op de sessie. “Voor ons was het ook een nieuwe ervaring om op deze manier met een groep te werken. Het ging heel soepel en de deelnemers gaven aan genoten te hebben. Daar doe je het voor.”