Ondernemersinterview: Wilma Groenendijk

wilma-groenendijk

Vertel eens kort wat over jezelf? 

Ik ben Wilma Groenendijk, 57 jaar, en kom oorspronkelijk uit de buurt van Rotterdam. Zo’n tien jaar geleden werd ik verliefd op Hans Anneveldt en op Uden. Toen mijn dochter Gemma een half jaar na ons trouwen aan het Radboud ging studeren, kwam ze gezellig bij ons in Uden wonen.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Hans en ik ontwikkelden een concept om bij projecten meer betrokkenheid onder medewerkers te creëren. Anneveldt Animaties laat een realistisch geanimeerd personage het verhaal vertellen. Niet alleen in onze animaties maar in alle projectcommunicatie. Het personage wordt zo het gezicht van het project.
We gebruiken verschillende technieken waardoor we niet alleen mooi en snel kunnen werken, maar ook betaalbaar.
Deze methode hebben we ook gebruikt voor Yoffga, onze online yoga website. Yoffga is laagdrempelige yoga voor even tussendoor, thuis of op kantoor. Jacqueline Kuijpers (Yogapraktijk Uden) maakt hiervoor yogaoefeningen speciaal op maat en spreekt ze in. Hans laat haar personage de oefeningen voordoen in mooie animaties.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

We hebben voor Yoffga verschillende abonnementen, deze kun je met iDEAL betalen of je verzilvert hiervoor je cadeaubon, Pluim of Tinteling. Nieuw is de Yoffga voucher. Die krijg je bijvoorbeeld in je kerstpakket en kun je inwisselen voor een proefabonnement. Voor het eerst gaan deze nu mee in een offerte van een kerstpakketten leverancier bij een grote klant.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Vooral met een nieuw concept moet je een manier zien te vinden om het onder de aandacht te brengen. Met een klein reclamebudget moeten wij ook hierin creatief zijn. En daar gaat meer tijd in zitten dan ik had gehoopt. Maar met een krappe arbeidsmarkt wordt het tevreden houden van je medewerkers steeds belangrijker, dat gaat zeker in ons voordeel werken.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Dat wisselde als kind enorm: wegenbouwer, ballerina, archeoloog, Leonardo da Vinci, schrijfster. Toen ik eenmaal ging puberen wilde ik vooral maar een ding: 18 worden.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Ik reis graag rond in een gebied dat ik nog niet ken. Vooraf reserveer ik de plekken waar we een of twee dagen verblijven. Je vindt de mooiste juweeltjes daar waar je het niet verwacht. Omdat ik minder wil gaan vliegen zal ik die in de toekomst niet meer zo snel in een woestijn in de VS zoeken, maar eerder in Portugal of gewoon weer in Italië.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Met een paar Afghaanse vrouwen die nu in Heumensoord opgevangen worden. Ik heb goede gesprekken met mensen uit een andere cultuur altijd heel verrijkend gevonden en het lijkt me dat deze vrouwen wel een luisterend oor kunnen gebruiken.

Wat is je grootste blunder? 

Jaren geleden was ik heel enthousiast de auto ingesprongen. Beetje jammer dat ik even vergat dat er ook nog een dak op zat. Met een grote bons knalde ik tegen de rubberen rand. Ik dacht nog even dat de schade wel meeviel tot ik de volgende ochtend niet kon beslissen of ik nu eerst mijn sokken of eerst mijn sloffen aan moest trekken. Dat was een zware hersenschudding, ik heb zelfs opnieuw moeten leren hoofdrekenen.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Sinds we zijn gaan thuiswerken een wijdvallende dunne spijkerbroek van Esprit. Wanneer ik hem niet aan heb? Als ie aan de waslijn hangt.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Ik zou iedereen verplichten eens naar elkaar te luisteren, écht te luisteren. En dan vooral de mensen aan het woord laten die er verstand van hebben, bijvoorbeeld omdat zij er dagelijks mee te maken hebben.

Op zondagochtend dan… 

Probeer ik uit te slapen. En daarna een eenvoudig ontbijtje op bed. Op zaterdag vallen er twee kranten op de mat, op zondag heb ik vaak nog genoeg krant over om op bed te lezen.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Ik was drie en huppelde aan de hand van mijn moeder over de lange treden van het plein naar Albert Heijn. Ik zou Batman plaatjes krijgen en voelde me zo gelukkig dat ik me voornam dit moment nooit meer te vergeten.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Ik haal oude spijkerbroeken helemaal uit elkaar. Daarna knip ik er vierkantjes van die ik weer in een mooi patroon aan elkaar naai. Daar maak ik tassen van of bekleed er meubels mee. Ik ben nu met een broek bezig.
Verder kook ik graag en maak steeds meer dingen als granola of pesto zelf.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Enthousiast, zorgzaam, creatief.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Moderne dans. Vooral als jonge dansers bewegingen uit verschillende stijlen combineren en zo een nieuwe taal ontdekken. Dat ontroert mij. Net zoals beeldende kunst dat kan en mooie muziek. Of wanneer Buienradar aangeeft dat het eindelijk boven de 25 graden gaat worden.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Gezellig met Hans naar een concert, mag een favoriet zijn zoals De Staat, maar aankomende bands of artiesten ontdekken vind ik ook heerlijk. Hans foto’s maken en ik dansen en genieten.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Waarschijnlijk wel gehad, iets met klein of zo, maar vast niet naar geluisterd.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Voor veel, ik ben gek op lekker eten. Maar doe maar een champagneontbijt met een zachtgekookt ei en een beschuitje met aardbeien. Daarna rozig nog een dutje doen.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Als ik mijn ogen sluit, zie ik organisaties die niet bang zijn veranderingen door te voeren om hun dienstverlening te verbeteren. Ze kunnen erop vertrouwen dat hun medewerkers dankzij ons concept goed geïnformeerd en gemotiveerd zijn. Tussen de bedrijven door doen die een Yoffga oefening waardoor zij zich helemaal happy voelen. Als ik verder kijk, zie ik nog meer van die blije gezichten. Overal nemen mensen even een break voor Yoffga. Thuis en op het werk, sommigen zelfs in groepsverband. Een heerlijk gezicht!

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Als je eenmaal je ideale man hebt gevonden, valt de rest gauw tegen. Maar als Stromae dat champagne ontbijtje komt brengen, kunnen we het over zijn nieuwe muziek hebben en over de kledinglijn Mosaert die hij samen met zijn vrouw runt.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.