Ondernemersinterview: Ronald van Lankveld

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Mijn naam is Ronald van Lankveld, 49 jaar oud, werkzaam in Uden en wonend in Schijndel, samen met Ilse en dochter Jill. Sinds 2016 werk ik voor de familie Oostendorp en ben ik verantwoordelijk voor het lease- en verhuurbedrijf. 

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Oostendorp Autogroep is een familiebedrijf dat de meeste Udenaren zullen kennen als Toyota en Mazda dealer. Inmiddels zijn we gegroeid naar een automotive groep met 475 medewerkers en vestigingen in het gebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. We vertegenwoordigen 6 automerken als dealer maar zijn ook actief in schadeherstel en autolease/verhuur, mijn tak van sport. Oostendorp Autolease is als merkonafhankelijke leasemaatschappij sinds 2007 actief. Wij mogen vele Udense bedrijven en ondernemers tot onze cliëntele rekenen. 

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Het leukste van mijn werk zijn de ontmoetingen met relaties, collega’s en andere business partners. Dat mis ik op dit moment enorm. De gesprekken met ondernemers inspireren mij. Het is mij opgevallen dat veel ondernemers positief naar de toekomst blijven kijken, zelfs in deze lastige omstandigheden. Dat geeft mij energie. 

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Om te beginnen: ik ben geen echte ondernemer, maar eentje in loondienst. Ik kom uit een middenstandsfamilie en ben zelfstandig ondernemer geweest. Ik kan me voorstellen dat het ondernemerschap soms een eenzaam gevoel geeft. Het is dus zaak om goede mensen om je heen te verzamelen die jou support kunnen geven. Uiteraard kan dit ook met collega-ondernemers zoals bij UOV De Kring. 

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Als kind was ik geïnteresseerd in het leger. Dat werd al snel auto’s en daar ben ik ook in beland. 

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Ik vind heel veel bestemmingen leuk, maar New York springt er bij mij uit. Ik geloof dat ik inmiddels 8x een trip heb gemaakt. De imposante omgeving en de energie van deze stad is geweldig! 

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Elon Musk, de topman van Tesla en SpaceX, lijkt me een interessante gesprekspartner. Zijn visie en geloof in mogelijkheden heeft hem heel ver gebracht. Daarnaast is hij een beetje excentriek. 

Wat is je grootste blunder? 

Je kent de video waarin mensen in 1997 wordt gevraagd wat ze van een mobiele telefoon vinden….  Mijn uitspraken over internetten op je gsm-telefoon getuigden destijds van weinig visie. Wat heb ik me vergist. 

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Jeans  

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Nu denk ik dat ik de Corona aanpak anders zou doen.  Maar zeker ben ik er niet van. Het kabinet moet hele moeilijke keuzes maken en de beste stuurlui staan aan wal. Het lijkt nu vooral ingegeven door virologen en ethische afwegingen, terwijl ook andere medische en economische afwegingen een rol moeten spelen. 

Op zondagochtend dan… 

Genieten wij met ons gezin van het enige gezamenlijke ontbijt van de week. 

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Soldaatje spelen in en om de groentewinkel van mijn vader in Schijndel.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Mobiliteit, niet alleen het onderwerp van mijn werk, maar ik kan daar zelf ook van genieten op de mountainbike, de e-bike, mijn Harley Davidson, maar ook heerlijk te voet. Ik houd er van om onderweg te zijn. 

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

De 3 G’s: gezellig, gevat en soms gezever 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Van mijn liefde Ilse en haar dochter Jill, mijn meiden! 

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Ik verlang net als iedereen weer naar zo’n avond. We beginnen met een borrel in mijn oude stamcafé in Den Bosch, daarna heerlijk dineren in een gezellig restaurant en daarna nog een of meerdere afzakkertjes in een café. 

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Ja, die heb. Sinds de basisschool werd ik Toot genoemd. Sommige vrienden noemen mij nog steeds zo. Het is niet bekend hoe dit ontstaan is.  

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Niet doen, zelfs Ilse mag dat niet.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Ik ben geen dromer maar een doener. Daarom heb ik geen grote dromen en werk ik altijd aan mijn geluk in het leven. Tot op heden is dit goed gelukt en ik hoop dat ik dat vast kan houden. 

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Met Eveline van Dijk natuurlijk….de HR directeur van Bolletje. 

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.