Ondernemersinterview: Mieke Sweekhorst

Mieke Sweekhorst
Mieke Sweekhorst

Dit keer interviewden we Mieke Sweekhorst van Blij in Balans

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Mieke Sweekhorst, 48 lentes jong en ik woon sinds 1989 in Uden. De bedoeling was om de wereld te gaan ontdekken maar ik ben niet verder gekomen dan Uden. Bij ’t Stulpke heb ik mijn ex-partner leren kennen. Samen hadden wij het bedrijf De Velgendokter. Sinds 2004 zijn wij uit elkaar en in 2006 heb ik Jurgen leren kennen, waar ik inmiddels 11 jaar mee samenwoon. Vanuit mijn vorige relatie heb ik twee fantastische kinderen (Dominique en Danny) die inmiddels het huis uit zijn. In april verwacht mijn dochter haar tweede kindje waardoor ik met trots op jonge leeftijd de titel oma mag dragen. Dan heb ik nog een heel trouwe viervoeter als huisgenoot, onze Pepsi. Die is net als haar bazin: heel gevoelig, houdt van knuffelen, is graag buiten en onvermurwbaar.

Vertel eens wat over je bedrijf

Sinds 15 februari 2013 ben ik de oprichtster en vitaliteitscoach van mijn bedrijf Blij In Balans. Ik coach personen naar een gezonde leefstijl en bedrijven naar een gezondere werkvloer. Waarbij lekker in je vel zitten, gezondheid en vitaliteit voorop staan. Want iedereen wil wel oud worden maar niet oud zijn.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Het leukst aan mijn werk vind ik de blije gezichten van mijn deelnemers bij het behalen van hun persoonlijke doelstelling. Ik ben trots op wat ik in vijf jaar tijd vanuit het niets heb opgebouwd. Het nadeel van mijn werk vind ik dat je van alle markten thuis moet zijn en met name wanneer mijn computer mij in de steek laat. Daar kan ik echt gefrustreerd van raken.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Beroemd, zangeres of danseres bij een groot show ballet.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Niet een specifiek land of bestemming maar er gewoon even lekker tussenuit zijn kan ik enorm van genieten. De voorkeur voor een vakantie gaat dan wel uit naar de zon maar een weekend weg in eigen land vind ik ook geweldig.

Met wie zou jij graag nog eens een kopje koffie drinken?

Jamie Oliver

 

Wat is je grootste blunder?

Het op tafel dansen buiten carnavalstijd om. Dat wordt hier in Brabant blijkbaar niet gewaardeerd en geaccepteerd. Gelukkig al heel lang geleden.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Een warme trui.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Iedereen laten ervaren hoe het is om lekker in je vel te zitten en wat het je oplevert wanneer je bewust met je eigen gezondheid omgaat.

Op zondagochtend dan…

Sta ik het liefst rond 6:00 uur op om met mijn racefiets een toertocht van 100 km of meer te gaan fietsen. Tijdens het fietsen kan ik alles heerlijk van mij afzetten, genieten van de natuur, plaatsen aandoen waar ik met de auto nooit kom en even niets dat moet. Alleen genieten.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Mijn moeder die omkwam bij een auto-ongeluk toen ik net 5 was.

Wat is/zijn je hobby’s?

Op Fay (mijn kleindochter) passen, fietsen, wandelen met de hond, lezen, tuinieren, puzzelen en lekker eten.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Zorgzaam, enthousiast en altijd denken in oplossingen.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Iets doen buiten mijn comfortzone.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Lekker eten met mijn partner en daarna een goed boek.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom?

Smouse, zo noemden mijn ouders mij toen ik klein was maar weet niet precies waarom.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Een goede T-Bonesteak, medium gebakken en het liefst van de grill of BBQ.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Mijn praktijk op een andere locatie die aan al mijn voorwaarden voldoet.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Met Mel Gibson

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.