Ondernemersinterview: Luuk van Dongen

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Mijn naam is Luuk van Dongen en ik loop al net iets meer dan 30 jaar rond op onze mooie planeet. Samen met mijn vriendin Aniek woon ik samen in het schone Zeeland.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Mijn bedrijf heet Echt Online, en dat doe ik alweer ruim 2 jaar. Daarvoor heb ik onder een andere naam een bedrijf gerund. Allebei in dezelfde tak van sport: het bouwen, hosten en onderhouden van (voornamelijk) WordPress websites en alles wat daar bij komt kijken.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Het mooiste aan programmeren zijn de eureka-momentjes. Dat het even niet wil vlotten en dat er dan plots een oplossing te binnen schiet. Daarnaast zijn nieuwe samenwerkingen met klanten ook altijd erg leuk. Nieuwe mensen en gezichten met hun eigen kijk en visie op websites/online ondernemen.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Je doet het voor de vrijheid en het werken op eigen tijden, maar uiteindelijk maak je vaak zo veel uren dat die eigen tijden al snel hele dagen worden en er van die ‘vrijheid’ weinig meer over is.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Dierentuindirecteur 🙂

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Al is er zoveel prachtigs op de wereld, niets kan er tippen aan de (Oostenrijkse) bergen. De sfeer, gezelligheid, het uitzicht en de rust, daar kan ik eindeloos van genieten. Tot een uur of 16:00 dan, want dan begint de après-ski.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Na een jarenlange koffieverslaving ben ik nu “clean”, dus die koffie laat ik graag plaatsmaken voor een andere warme drank. De persoon met wie ik die betreffende warme drank graag zou nuttigen is Wim Hof. Hele inspirerende man.

Wat is je grootste blunder? 

Ik ben wel eens tegen een dichte, net iets te fanatiek gepoetste, schuifdeur aan gelopen. Dat was denk ik ook het moment dat ik dacht: ik laat mijn ogen toch maar eens nakijken.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Slippers of een korte broek. Zodra de eerste zonnestralen van het jaar zich laten zien ben ik in een korte broek te vinden.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Zorgen dat ik wel herinneringen aan die dag overhoud.

Op zondagochtend dan… 

Het voetbal ligt inmiddels al een tijdje stil, dus tegenwoordig wordt het dan al snel een potje tennis of padel.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Goeie vraag, nog nooit echt over nagedacht. Niet een specifieke, maar ik herinner me wel de vakanties van (heel) vroeger.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Skiën, Lezen, (Zaal)voetballen, Schaken, Tennissen/Padellen, Bier drinken, Andere talen leren/spreken, Muziek maken of luisteren.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Geen idee, dat moet je aan mijn vrienden vragen.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Caffeine

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

In de zomer mag ik in het weekend graag een festival bezoeken. Niet elke weekend want anders dan krijg ik doordeweeks niets meer gedaan.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

(Luca) Toni, naar de Italiaanse voetballer.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Voor een massage mag je me zeker even wakker maken.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Los van de concrete doelen: Mijn bedrijf verder uitbouwen, een wereldreis maken met mijn vriendin, voor langere tijd in Oostenrijk verblijven, een puppy grootbrengen.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.