Ondernemersinterview: Lex Bersi

Lex Bersi

Ook deze maand interviewden we weer één van onze leden. Deze maand is het woord aan lid Lex Bersi van MW Office Solutions-Leuwico Nederland

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Lex Bersi, getrouwd met Yvonne en heb 2 kinderen. Eén daarvan is het huis uit en woont in Veghel. De ander studeert aan het conservatorium in Haarlem en komt soms in de weekenden nog thuis.

Vertel eens wat over je bedrijf

Mijn bedrijf heet MW Office Solutions-Leuwico Nederland. Wij zijn een kantoor en projectinrichter in de ruimste zin van het woord. Daarnaast vertegenwoordig ik in de Benelux exclusief het Duitse kantoormeubilair van Leuwico. Leuwico is zo’n beetje de uitvinder van zit-sta meubilair wat zij al ruim 40 jaar op de markt brengen. Zit- sta meubilair is anno 2018 niet meer weg te denken in het moderne kantoor en het is inmiddels door de markt ruim opgepakt. Wij zijn naast het dynamisch werken ook gespecialiseerd in meubilair voor de financiële markt met trading desks voor de aandelen- en effectenhandel, controle meld- en meetkamerinrichtingen en meubilair voor PACS-werkplekken. Dit zijn speciale werkplekken voor radiologen waarop röntgenfoto’s worden beoordeeld. Verder leveren wij vrijwel alle grote merken bureaustoelen en hebben hierin ook een eigen label waarmee we kwalitatief en qua prijs topstoelen kunnen leveren met 10 jaar garantie. Ik heb 7 jaar geleden na een faillissement van Leuwico Nederland een doorstart gemaakt en na een reorganisatie is het bedrijf verhuisd van Amsterdam en Naarden Vesting naar Uden. Wij werken voornamelijk landelijk en hebben bijvoorbeeld geen showroom meer. Wij maken wel gebruik van de showrooms van onze toeleveranciers en Leuwico in Duitsland. Naast dat ik rechtstreeks naar de eindgebruiker lever heb ik ook een klein dealerkanaal.

Hoe bracht jij de zomeravonden door?

Deze zomer hebben we de dealingroom officieel opgeleverd op de Zuidas in Amsterdam voor de Royal Bank of Scotland /Natwest Markets. Dit was een zeer grote inrichting inclusief de verhuis van meubilair van de ene ”wolkenkrabber” naar de andere. Wij hebben een Camper en gaan er elk jaar bijna 2 maanden op uit, meestal wel naar de zon; Frankrijk, Italië en Kroatië zij wel de favorieten. Een klein nadeel van ondernemer zijn, is dat het werk altijd doorgaat. Ook op vakantie. Nu vind ik dat niet erg maar mijn echtgenote wel.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Tuinman.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Erika Terpstra. Haar enthousiasme is iets waar ik enorm van kan genieten en natuurlijk heeft ze een uiteenlopende carrière in de sport, politiek en NOC-NSF gehad.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Mijn Sokken!!! Ik heb een hekel aan op blote voeten lopen.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Een heleboel regels afschaffen! En met name alle betuttelende regels in Nederland.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Dat ik vanuit het raam 4 hoog een dubbeltje mocht gooien in de centenbak van de orgelman. Ik zal een jaar of 3 zijn geweest toen.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Ik hoop dat ze me een beetje aardig vinden! Ik weet dat ik vrij dominant ben in de omgang maar ben wel heel trouw aan ze.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Gezellig met vrouw en kinderen een biertje en wijntje drinken en een lekker hapje eten. De zondag erna slaap ik het liefst uit en ontbijt ik met koffie. Daarna is het naar het honkbalveld om te kijken naar de verrichtingen van mijn zoon en met mijn kleinzoon spelen en knuffelen. Honkbal is, samen met softbal, een van mijn grote hobby’s. Het is de leukste sport die er is. Ik speel al ruim 27 jaar bij Uden Red Sox. Ik ben ook al 27 jaar bestuurslid, waarvan de laatste 2 jaar ook voorzitter.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Spareribs.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Dromen zijn bedrog! Ik hoop dat ik over 5 jaar net zo gelukkig en gezond ben als nu. En voor de rest moeten we gewoon hard blijven werken.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Dat ga ik hier niet zeggen!! Mijn vrouw leest het ook ;-).

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.