Ondernemersinterview: Leonore in ’t Hout

Leonore in ’t Hout.

Ook deze maand interviewden we weer één van onze leden. Deze maand is het woord aan lid Leonore in ’t Hout van LOUTERarbeidsrecht.

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Leonore in ’t Hout, getrouwd met Michèl en wij hebben 2 kinderen:  zoon Thijs (9) en dochter Lisa (8) en wij wonen in Berghem.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik ben sinds ruim 2 jaar eigenaar van het juridisch advieskantoor LOUTERarbeidsrecht, gevestigd in d’n Office in Uden. Maar ik ben natuurlijk al veel langer jurist: 13 jaar om precies te zijn. Ik  ben bedrijfsjurist voor het MKB, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Arbeidsconflicten zijn nooit leuk en kosten veel geld en energie. Als arbeidsrechtjurist help ik werkgevers met werknemers-vraagstukken. Voorkomen – Oplossen- Procederen, dat zijn mijn kerntaken. Ik schakel makkelijk tussen strakke regievoering en peilen wat er speelt bij de ‘andere kant’, waardoor ik het beste resultaat kan behalen en mijn cliënt echt vooruit kan helpen.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Ik heb een presentatie gegeven aan een groep ondernemers, met als onderwerp: de 7 grootse valkuilen rondom een zieke werknemer. Ik vind het altijd leuk om mijn kennis te delen en ondernemers op weg te helpen om een betere werkgever te worden.

Wat is het nadeel van jouw ondernemersschap?

Tijd! Er is maar zoveel dat je kunt doen in een week. Bovendien vind ik de balans werk-privé ook erg belangrijk.  Maar dan schakel ik wel hulp in. Alleen kun je niks! Ik heb dan ook een uitgebreid netwerk van collega juristen en advocaten, dienstverleners in arbo en andere relaties, zodat ik een compleet pakket aan diensten aan kan bieden of aan kan raden.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Binnenhuisarchitect, dat leek mij heel erg leuk en ik ben ook wel creatief. Maar toch heb ik uiteindelijk voor de studie rechten gekozen. Ik vind het mooi om telkens weer de juridische puzzel op te lossen en met goede argumenten en overtuigingskracht een zaak naar mijn hand te zetten.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Zuid Frankrijk, op een leuke camping, voor de tent een boek lezen, wijntje erbij… nou ja, je kent het plaatje wel.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Met mijn vader, om te laten zien waar ik nu sta (hij is in 2001 overleden). En met Michelle Obama. Ik ben nu haar boek aan het lezen. Hoe zij werk en privé handelt vind ik inspirerend.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Mij inzetten om de jeugdzorg weer op orde te krijgen. Er is bijvoorbeeld de afgelopen jaren zoveel gekort op de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Schrijnend hoe dat nu geregeld is en hoe jongeren tussen wal en schip raken. Maar of dat in 1 dag op te lossen is…

Op zondagochtend dan…

Ga ik het liefste wandelen -wie mee wil mag mee- en daarna samen ontbijten.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Op het strand in Zeeland (ik ben in Vlissingen geboren). Nog altijd kom ik heel graag in Zeeland en ben ik meteen in de vakantiestemming.

Wat is/zijn je hobby’s?

Koken, zwemmen, wandelen (ik hou niet van de sportschool, ik ga liever naar buiten), met mijn gezin op stap gaan, podcasts luisteren (Echt Gebeurd is momenteel mijn favoriet: grappig, ontroerend of verrassend of een combi van alles).

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Duidelijk, vertrouwd, sociaal

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Van nieuwe dingen ondernemen. En van de tandarts, maar dat zijn meer hartkloppingen denk ik.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Uit eten met vrienden en daarna naborrelen. Of nog beter: thuis koken en de hele avond eten, drinken, praten en lachen.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom?

Leo of Lee.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Nou, laat mij maar slapen! Dat is gezelliger voor iedereen.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

LOUTERarbeidsrecht verder uitbouwen en uitbreiden met personeel. En privé wil ik graag met ons gezin een mooie reis maken naar bijvoorbeeld Amerika of Canada.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.