Ondernemersinterview: Johan Visser

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Ik ben Johan Visser, 35 jaar en ik kom uit Den Bosch. Daar woon ik nog steeds, samen met Maaike en onze drie dochters Yara (8), Milou (6) en Fem (4). En een poes. Alleen maar meiden, misschien daarom de stoere job. Beetje compensatiedrang denk ik.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Big Boys is een BBQ catering bedrijf, wat ik samen met Mark van den Bogaart in 2014 begonnen ben. Toen nog vooral leuk voor erbij, als hobby. Vanaf 2018 ben ik full time ondernemer/BBQ’er geworden. Ondertussen voorzien we met verschillende concepten (Big Boys Chef’s Table, Big Boys Playground en in deze tijd de pakketten voor thuis in de Big Boys Box) samen met de catering heel veel mensen van top kwaliteit BBQ food. Van een luxe intiem diner, tot grote evenementen met honderden gasten.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

De sessies met onze stagiares en vaste medewerkers over de plannen voor aankomende zomer waren heel tof! Naast de boxen die we nu veel maken, bereiden we ons voor op een waanzinnige zomer. Als Nederland van het slot gaat, verwachten we heel veel te mogen BBQ’en. De energie die dat vooruitzicht geeft, voelt erg goed.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Het gebrek aan duidelijk vooruitzicht (al glooit er licht aan de horizon) en middelen om door te pakken, zijn in deze tijd wel lastig.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Advocaat. Waarom weet ik eigenlijk niet meer. Ik denk omdat je dan veel mag praten. Als ik wist dat je dat als BBQ cateraar ook mag, had ik dat natuurlijk gekozen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Sinds we kinderen hebben, is de zee toch wel het leukst gebleken. Waar dan ook eigenlijk. Voor het eten blijf ik toch voor Italië kiezen. Niet alleen de fijne ingrediënten, maar ook de gastvrije manier van eten met vrienden en familie is favoriet.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Ok, daar heb ik even over na moeten denken. Koffie drinken en de zin van het (bedrijfs)leven bespreken met interessante mensen is altijd leuk. Jullie zijn dus allemaal welkom, voel je vrij een keer te bellen! Maar het zou helemaal super zijn om dit te doen met Francis Mallmann. Waanzinnige kok met een repertoire dat ons aan het hart gaat. Meteen een kijktip voor iedereen: Netflix – Chef’s Table – seizoen 1 – aflevering 3.

Wat is je grootste blunder? 

Dat is kiezen tussen veel verschillende facetten. Sportief wel een aantal keren goed gefaald, zakelijk gefloreerd in naïviteit, maar de grootste blunder is toch wel lekker persoonlijk. Het heeft iets te maken met alcohol, een rugbyveld en niet teveel kleding. Daar laat ik het graag bij.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Moeilijke vraag. Een zwembroek is tof, een softshell vestje van Big Bois heel fijn, maar het wordt toch de koksbuis denk ik. Die staat voor lekker eten, die mag vies worden tijdens grillen en buiten zijn en experimenteren en zwart is onze kleur: kleedt lekker af.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Ik ben de laatste tijd erg geïnspireerd geraakt door boeken die gaan over de mens (De Meeste Mensen Deugen, Sapiëns, Drive). Het zou Nederland goed doen om meer uit te gaan van vertrouwen en positiviteit. Dat zou ik meer willen toepassen in regelgeving rondom het organiseren van leuke dingen, maar ook in de manier waarop we met mensen omgaan.

Op zondagochtend dan… 

Doe ik het liefst heeeeel rustig aan met onze meiden, koffie, een boek en gebakken ei.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Buiten spelen: voetballen en hutten bouwen en fikkie stoken. En de cassettebandjes van mijn oudere broers stukmaken.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Tja, BBQ’en. Verder eet en drink ik graag met leuke mensen, kijk ik voetbal en Netflix en ben ik sinds Corona begonnen met golfles. Altijd al eens willen doen.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Knap, charismatisch en bescheiden 😉

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

De geur van houtvuur maakt me altijd erg blij. Niet alleen omdat dat vaak omzet betekent, maar vooral omdat vuur mensen samenbrengt. Met vrienden om een vuurton met een biertje, met mijn meisjes bij de BBQ thuis, met de kookclub in Normandië aan het strand of met bevriende koks experimenteren met bereidingen op open vuur. Altijd het grootste geluk rondom houtvuur.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Zie bovenstaand antwoord, dat is toch wel ideaal. Maar grillen op een mooie bruiloft of fijn feestje mag ook hoor.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Jo, Jootje, Joke, Vis, Visje, Visstick, Big Boy. Ik weet ook niet waarom.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Doe maar gewoon niet. Beter voor iedereen. Als je het onverhoopt toch wil proberen, zou ik een glaasje Springbank meenemen van minimaal 10 jaar oud.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Een concrete droom voor mezelf binnen 5 jaar is toch wel een verhuizing (nog steeds in Den Bosch en omstreken hoor). Het zou mooi zijn om iets meer ruimte buiten te betrekken om nog meer toffe BBQ-feestjes te kunnen geven. Zakelijk gezien hebben we heel veel dromen om na te jagen, van platte omzetdoelstellingen tot diverse geheime ontwikkelingen! Blijf ons volgen, dan zie je welke dromen we najagen. 🙂

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Chantal Janzen. Echt een leuk en positief mens. En best een knappe mevrouw ook.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.