Ondernemersinterview: In gesprek Rob Jansen van Chain Logistics

Vooraf gaand het gesprek over de vernieuwing vereniging 3.0

Gestart met uitleg over hoe UOV de Kring bezig is met de vernieuwing 3.0 en dat we nu eerst thema’s ophalen.

In gesprek met Chain Logistics

Rob Jansen 

Waar ben jij als lid van UOV de Kring en ondernemer mee bezig?Wat is de UOV de Kring?

De positionering is mij niet helder; SBBU en UOV lijken op elkaar. Mijn advies is om super helder te maken waarom ik iets zou willen met UOV de Kring? UOV de Kring moet voor mij toegevoegde waarde leveren, dáár heb ik wat aan.

Wat gaat er goed en waar maak je je zorgen over? Als je alles van een afstand bekijkt, hoe zou je het dan noemen wat jouw vraagstuk is waar je het meeste tijd en aandacht aan geeft?

Voor mij is het interessant als ondernemers elkaar versterken, dat zie ik bij www.24inbedrijf.nl (40/100/220 Watt-leden) en bij www.directeurennetwerk.nl. waar groepjes ondernemers (eigenaren) met elkaar klankborden, hapje-drankje erbij, voorzitter geeft thema vorm. Met zulke initiatieven gebeurt er wat. Ik vind het belangrijk dat het bruist en dat ik word geïnspireerd. Ook zou je kunnen denken aan het organiseren van een dag waarin elektrisch rijden centraal staat. Kijk, als je elkaar regelmatig ziet, dan ontstaat er iets, bijvoorbeeld zoiets als het tussen bedrijven delen van personeel, of dat de een ruimte over heeft en de ander ruimte tekort. Ik ben alweer bezig met hoe we de komende jaren kunnen uitbreiden.

Ik heb niet de indruk dat het ophalen van thema’s voor mij een beleving gaat worden, te hap-snap.

Uiteraard is de beschikbaarheid van personeel ook voor mij een probleem, ben steeds bezig met het bedenken van flexibele oplossingen.

Ook ben ik er een voorstander van om het dichtbij te halen, bij Udense bedrijven. Dat begint met het elkaar te gunnen, zodat we elkaar versterken.

Verder vraag ik mij af waarom er geen goede samenwerking is met de gemeente? De gemeente doet vooral zaken met IBN. Kunnen niet iets meer met het UWV? Mijn wens is dat wij als een ondernemers een slagvaardige lokale overheid krijgen. Ik zie dat bijvoorbeeld in de gemeente Oss, dan komt er iets langs en zij pakken direct door, zo zie ik dat graag. Ik heb weleens begrepen dat je met een gemeente alles kan doen, zolang het maar een ‘pilot’ is.

Tenslotte vind ik het absurd dat er geen bus hier voor de deur stopt.”

Zie of hoor je in jouw omgeving bij andere ondernemers welke urgente en belangrijke vraagstukken daar leven?

Rob: “zie mijn woorden hierboven. Werven van personeel is wat de aandacht heeft. Waarom zouden mensen hier in Maashorst willen werken? En dan is het goed om mensen te trainen en te begeleiden, zoals bij de Maashorst Academy en Eigen Wijzer Maashorst. Het hogere doel zien!”

Wat zou UOV de Kring kunnen betekenen voor jou en voor de ondernemers in jouw omgeving? Zou je het op prijs stellen als UOV de Kring een thema zou faciliteren en daar aandacht aan gaat besteden? En afgeleid dan vraag 4. Aan welk thema zou je zelf mee willen doen?

  • “uitwisselen van personeel;
  • door het gezamenlijk oppakken, bereiken we meer;
  • is het mogelijk om creatief te kijken naar lege gebouwen in de gemeente Maashorst?
  • de ballen hebben om ergens bij te horen, reuring!”

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.