Ondernemersinterview: Huibert Bijland

Huibert Bijland IkCommuniceer - foto
Huibert Bijland IkCommuniceer

Ook deze maand interviewden we weer één van onze leden. Deze maand is het woord aan lid Huibert Bijland van IkCommuniceer

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Huibert Bijland, 36 jaar en ik heb twee zoontjes, Yari (9) en Yilan (7). Toen ik 6 jaar was ben ik vanuit Suriname naar Uden verhuist. Tussentijds heb ik 8 jaar in Veghel gewoond en inmiddels alweer 3 jaar terug in Uden waar ik samen met mijn Bengaalse Kat woon, genaamd Snow.

Vertel eens wat over je bedrijf

In 2012 ben ik gestart met IkCommuniceer. Ik houd mij bezig met marketing- en communicatievraagstukken van ondernemingen die zich beter willen positioneren, klanten willen aantrekken of huidige klanten beter inzicht willen geven in hetgeen ze doen. Vanuit de doelstelling en vraagstelling creëren wij een concept dat wij inzetten, volgen en bijsturen om zo resultaat te leveren. De middelen die wij toepassen zijn vaak online vanwege de flexibiliteit, interactie en conversiemetingen. We kunnen sneller anticiperen op veranderingen en maken graag gebruik van testen, meten en leren voor een snellere groei. Naast de vraagstelling van een onderneming kijk ik ook graag mee in potentie. Ik denk in mogelijkheden en in kansen.

Wat is het leukst en minst leuk aan jouw ondernemerschap?

Het leukst vind ik dat ik op Scheveningen kan werken met uitzicht op het strand. Dat doe ik vaker. Heerlijk! En het minst leuk? In principe kun je altijd nadelen verzinnen, maar waarom kijken en nadenken over nadelen terwijl er zoveel mogelijkheden en kansen zijn.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Vuilnisman… omdat ze zo’n mooi oranje pak aan hadden. Tenminste, dat is mij verteld. Intrinsiek zal het wel zijn omdat ik niet van rommel houd.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Ik vind het heerlijk om in Suriname te zijn. Vanwege het klimaat, de leefwijze en de natuur. Wat wil je nog meer?! Van mijn jeugd herinner ik me vooral vakanties op de camping.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Zullen we daar een Caipirinha van maken…? En dan met iedereen die van gezelligheid houdt.

Wat is je grootste blunder?

Nuchter of dronken? Ik denk dat het niet zo verstandig is om dat te delen…

Wat is je favoriete kledingstuk?

Zwart basic shirt van katoen en elastisch. Dat zit gewoon lekker.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

In één dag kun je zo weinig veranderen en bereiken.

Op zondagochtend dan…

Even de handrem erop. Wat langer blijven liggen, wat meer tijd nemen om te ontbijten en actie ondernemen om iets leuks te doen.

Wat is/zijn je hobby’s?

Twee keer in de week ga ik bootcampen. Daarnaast fitness ik, zwem ik en geniet ik ervan om te mountainbiken. Voor de spanning vind ik het gaaf om mee te doen aan obstacle runs. Binnenkort zijn de Viking en de Buffelrun aan de beurt. Daarnaast dans ik één keer in de week en ga ik geregeld naar een dansfeestje.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Strekking zou zijn: Uh… serieus?? Maar dan toch wat serieuzer: Ambitieus, gedreven en gevoelig.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Met familie, vrienden en geliefden samen genieten van wat je hebt; het weer, de cocktails, bbq en muziek (die eigenlijk te hard staat).

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Laat mij maar gewoon slapen.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Nog meer anticiperen in innovatieve bedrijven en ontwikkelingen die bijdragen aan een betere (gezondere) samenleving.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.