Ondernemersinterview: Fabienne de Hoop

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Hoi! Ik ben Fabienne de Hoop, 29 jaar en woon in Best samen met mijn partner Cindy en ons kleine hondje Puck. 

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Ik help bedrijven, organisaties, particulieren en andere ondernemers om hun verhalen te visualiseren als freelance illustrator en cartoonist. Mijn werk bestaat uit het maken van illustraties, cartoons, strips, portretten, praatplaten/infographics en animaties.  
Begin 2020 heb ik het besluit genomen mij niet langer te verschuilen achter pseudoniem ‘Fabosaurus’ en heb daarom mijn bedrijfsnaam veranderd naar ‘Fabienne de Hoop’.  

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Eén uitgelicht project wat deze week erg leuk was, zijn de cartoons die ik heb mogen maken voor de Landelijke Huisartsen Vereniging. Ik visualiseerde hun probleem én oplossing met behulp van metaforen en een goede dosis humorMet de cartoons kon mijn klant zijn verhaal op luchtige wijze overbrengen, zonder een gevoelige snaar te raken.  De enthousiaste reacties die ik op de cartoons heb ontvangen geven een enorme boost.

 Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Ik ben van nature het liefst alleen maar bezig met creëren, visuele oplossingen bieden en verhalen in welke vorm dan ook te vertellen. Hierdoor vergeet ik soms dat dit enkel de helft van ondernemen ishahah. Ik steek nog te weinig tijd in actief netwerken en acquisitie. Deels vanwege onzekerheid, maar ook omdat het onnatuurlijk voor mij voelt. (Ik ben daarom dus ook altijd ontzettend blij met mond-tot-mond reclame!) 

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Juffrouw (en waarschijnlijk ook iets van fee). 

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Als ik écht zou moeten kiezen dan ga ik voor Kroatië en Noorwegen, vanwege de indrukwekkende natuur in die landen. Het liefst ga ik elk jaar naar een andere bestemming om zo elke keer weer nieuwe ervaringen en herinneren op te kunnen doen.  

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Aimée de Jongh (striptekenaar), Iris Compiet (illustrator) en Lucy Knisley (striptekenaar). Drie grote voorbeelden waar ik maar al te graag ooit eens in één zin mee genoemd zou willen worden. Het lijkt me ontzettend inspirerend en motiverend om hun verhaal te kunnen horen en erachter te komen hoe zij zo succesvol zijn geworden. 

Wat is je grootste blunder? 

Mijn grootste blunder, pfoe… Dit is echt jaaaaaren geleden, ongeveer toen ik 16/17 jaar was. Iemand vertelde mij over pijn op haar been waar ze last van had en liet daarbij de plek zien. Wat ik zag was een grote paarse vlek, waar ik geschokt op reageerde. Dit moest wel ernstig zijn! Uiteindelijk bleek die paarse vlek een wijnvlek te zijn die ze haar hele leven al heeft en de pijnlijke plek ver daar onder zat… Ik heb me eruit gebluft, maar je begrijp dat ik wel door de grond kon zakken.  

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Zwarte skinny jeans! Ongeacht het seizoen, er gaat geen week voorbij dat ik niet eenmaal een zwarte broek draag.  

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Vleesverkoop in supermarkten verbieden zodat vlees alleen nog gekocht kan worden bij een lokale (keur)slager. Daarnaast zou ik een programma willen laten oprichten waarbij gedetineerden ingezet worden om afval langs wegen en snelwegen op te ruimen.   

Op zondagochtend dan… 

Sta ik om 10 uur in de sportschool voor gymnastics! Oftewel; handstand push-ups, radslagen en lekker zwieren in de ringen of in een rek. Het is een combinatie van gymnastiek en krachtsport. 

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Voor ik in Uden kwamen wonen heb ik tot mijn 5e in Apeldoorn gewoond. Wat ik me daar o.a. nog heel goed van kan herinneren is Sint-Maarten! Met zelfgemaakte lampionnen liepen we alle huizen in de buurt af, luidkeels zingend voor snoepgoed. Eenmaal thuis werden dan onze tassen en zakken geleegd op de keukentafel. Deze enorme berg aan snoep heeft veel indruk achter gelatenhahaha. Het was dus ook een hele domper toen bleek dat ze geen Sint-Maarten vierden in Uden! 

Wat is/zijn je hobby’s? 

Van één van mijn hobby’s heb ik mijn werk gemaakt, namelijk tekenen 😉  Andere hobby’s zijngamen, puzzelen, lezen, films/series kijken en dagdromen. 

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Lief/zorgzaam, creatief en grappig. 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Niet goed kunnen zien welke rijbaan ik moet hebben op een chaotisch kruispunt! 
Of bedoelde je in positieve zin? Dan gaat mijn hart sneller kloppen van het moment dat iets mijn creativiteit ‘triggert’. Op zo’n moment word ik overspoeld van ideeën en ga ik helemaal op in het moment. 

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Gezellig spelletjes spelen met vrienden of heerlijk thuis op de bank een serie/film kijken. 

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Veel te veelFabFabski, Fabosaurus, Fabikini, Faber, DruifjeFabsDe meest voorkomende is echter Fab. Zo word ik zó veel genoemd dat het soms onnatuurlijk voelt als ik door familie of vrienden aangesproken wordt met Fabienne. 

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Thee! Of vakantie. 

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Dat ik mijn vleugels spreid en volledig ga voor het succes wat binnen handbereik ligt. 

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Ik ben heel content met de ontbijtjes op bed samen met Cindy 😉  

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.