Ondernemersinterview: Esther Nuiver

Esther Nuiver
Esther Nuiver

Ook deze maand interviewden we weer één van onze leden. Deze maand is het woord aan lid Esther Nuiver van Fenix Services.

Vertel eens kort wat over jezelf

Mijn naam is Esther Nuiver. Ik ben sinds 2017 mede eigenaar van Fenix Services. Mijn partner is al jarenlang zelfstandig ondernemer en heeft een ruime ervaring met het leveren van ICT-diensten. Ik zelf komt vanuit de marketing en vorige jaar hebben we besloten onze diensten te bundelen. ICT en Marketing liggen dichter bij elkaar dan velen denken. Een website bouwen kan niet zonder ondersteuning van de ICT-manager. En verzamelde ICT-data kan weer prima gebruikt worden voor het opzetten van mailings of Social Media campagnes.

Vertel eens wat over je bedrijf.

Fenix Services biedt ICT en Marketing diensten aan met als doel om een bedrijf of onderneming nog succesvoller te maken. Hoe we dat doen? Internet, telefonie en beveiliging zijn essentiële onderdelen voor elk bedrijf. Als dit niet goed werkt, ontstaan er frustraties bij medewerkers. Ze raken geïrriteerd en functioneren minder. Door ervoor te zorgen dat deze ICT diensten goed, snel en up-to-date zijn kan iedereen zijn werk goed doen. Daarnaast is het belangrijk dat de marketing van een bedrijf klopt. Het beeld dat klanten en bezoekers krijgen als ze online zoeken, moet kloppen met de werkelijkheid. Alleen zo kun je klanten aan je binden. Wij zorgen dat de verwachtingen aansluiten bij de werkelijkheid. En op die manier hoeft een bedrijf niet eerst de verwachtingen bij te schaven.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Ik vind het heel belangrijk dat ik energie kan halen uit alles dat ik doe. Privé, maar zeker ook zakelijk. Zaken doen we met leuke mensen. Soms vragen mensen; “maar je moet toch ook eten?” Dat klopt natuurlijk, maar je hebt altijd zelf de keuze om met iemand samen te werken.

Wat is het nadeel van jouw ondernemersschap?

Ik sta heel positief in het leven en nadelen ervaar ik niet echt. Als je zelf bewuste keuzes maakt, hoeven er geen nadelen te zijn.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

In eerste instantie de standaard beroepen; stewardess, politie agente. Door de opleidingen die daarna volgende koos ik een ander pad. Maar al snel veranderde mijn droomberoep in een droomgevoel. Ik wil gelukkig zijn en doen wat ik leuk vind. En dat is goed gelukt.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Mijn favoriete vakantie bestemming is Florida. Fantastisch weer, heerlijke standen en super aardige mensen. Sommige vinden Amerikanen ‘nep’ of ‘overdreven’. Persoonlijk vind ik deze vriendelijk- en eerlijkheid veel prettiger dan de ongeïnteresseerde houding die ik hier soms tegen kom. Dan liever nep dan een gebrek ervan.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Met elke ondernemer in de Udense Ondernemers Vereniging. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we samen nog veel meer kunnen bereiken. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten. Wat als we de krachten bundelen en elkaar helpen om meer business te creëren? Dat is wel een kopje koffie waard.

Wat is je grootste blunder?

Fouten maak ik zeker, maar het is wat je er daarna mee doet. Durf toe te geven dat je een fout gemaakt hebt, bied je excuus aan en leer ervan. Ik vind het belangrijk dat ik aan het einde van de dag mijzelf nog steeds recht in de spiegel durf aan te kijken.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Spijkerbroek, oude trui. Heerlijk naar buiten en klussen rondom het huis.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

De baas van Nederland zijn kan natuurlijk niet. Overigens is een land leiden niet mijn ambitie. Ik denk niet dat je het ooit goed doet.

Op zondagochtend dan…

Zit ik met een warme muts op in het bubbelbad. Met een verse kop koffie uitkijkend over de weilanden.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Zakelijk gezien als klanten tevreden zijn. Wij doen alles aan onze klanttevredenheid en de customer journey. Verplaats je in jouw klanten en bekijk de processen eens door een andere bril. Als het totaal plaatje klopt, dan pas ben ik tevreden.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Goed glas wijn bij het kampvuur, terwijl de kinderen marshmallow roosteren.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Dromen moet je altijd naleven. Wat is er over 5 jaar anders waardoor ik iets wel kan doen? Iedere dag is een goede dag om iets te doen, veranderen of te starten.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Beschuit eten? Als we klaar zijn, dan schop ik je de deur uit. Ontbijt gaat dan echt niet meer gebeuren.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.