Ondernemersinterview: Chantal de Gruijter

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Ik ben Chantal de Gruijter, 46 jaar. Samen met mijn man Michel, zoon Matt  (17 jaar) en onze hond Storm wonen we in Vlijmen. Daar ben ik geboren en getogen.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Onze praktijk heet Fysiotherapie de Gruijter. De naam spreekt voor zich. Sinds 1 januari 2020 heb ik samen met mijn man een bestaande praktijk overgenomen. Met 7 fysiotherapeuten, met iedereen zijn eigen specialiteiten en 2 front- en back office medewerkster.  Michel (mijn man)  is fysio- en manueeltherapeut, hij houdt zich  voornamelijk bezig met het fysiotherapeutische gedeelte. Ik ben Lifestyle coach en (sport)masseur, daarnaast hou ik me bezig met het administratieve gedeelte en personeelszaken.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Het leukste is toch wel een tevreden patiënt. Dit is iets wat gelukkig vaak voorkomt en niet alleen deze week.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Dat je werk nooit af is. Je kunt 24 uur per dag bezig zijn met je eigen zaak. Maar dat is niet iets nieuws. Daar waren we al van op de hoogte natuurlijk. Het is belangrijk dat je ook evenvrije tijd” in je agenda zet. Als je dat doet is er een mooie balans in je leven.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Vroeger wilde ik graag mijn eigen sportwinkel hebben. Daar heb ik ook de opleiding voor gevolgd. Ik heb uiteindelijk 21 jaar bij Intersport gewerkt in de verkoop. En ongeveer 13 jaar geleden heb ik de opleiding sportmassage afgerond. De laatste 12 jaar heb ik een eigen praktijk gehad, aan huis, voor sport en ontspanningsmassages. Dit was deeltijd, net zoals Intersport. Daarna ben ik me ook meer gaan verdiepen in voeding en Lifestyle coaching. We  wilde graag een eigen praktijk beginnen. Toen dit 1 1/2 jaar geleden op ons pad kwam, hoefden we niet lang na te denken en was de stap snel gemaakt.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Mijn favoriet tot nu toe is toch wel China. Veel cultuur, mooie natuur en heerlijk eten. Maar er staan nog veel landen op mijn wensen lijst. Zoals Zuid- Afrika, Noorwegen, Canada, …. Alhoewel Singapore ook erg hoog staat op mijn lijstje met mooiste vakantielanden. Het is wat westerser dan China, het is een veelzijdig land en ook zeker een favoriet.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Dat zou dan in mijn geval een kopje thee worden. Ik heb niet echt een voorkeur voor een persoon. Dat zou dan denk ik met degene zijn die mij (nog) meer kennis kan geven over gezondere lifestyle. Hoe haal je het beste in de mens naar boven om goed voor zichzelf te zorgenBijvoorbeeld  Richard de Leth. Ik sta echt achter zijn visie en zijn kennis lijkt eindeloos 

Wat is je grootste blunder? 

Blunders heb ik vast wel gehad, maar ik kan er zo geen bedenken die me is bij gebleven. Of de blunder was zo groot, dat ik hem verbannen heb uit mijn geheugen.  

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Eigenlijk heb ik het altijd wel koud, dus dan ga ik echt voor een grote, warme sjaal. Een sjaal kan voor mij altijd. 

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Gelijk een wet veranderen die betrekking heeft op de BTW. Ik zou de BTW verlagen of zelfs afschaffen van verse groente, fruit en van alle gezonde voeding. En de BTW verhogen van „verkeerde“ voeding. We willen een gezondere maatschappij en dat hoort voor iedereen toegankelijk te zijn.  

Op zondagochtend dan… 

Op zondag ochtend ga ik meestal wandelen met onze hond Storm (een cairn terriër) en daarna op de bank met een kopje thee en een ontbijtje. In de winter met een fleece deken op de bank, in de zomer lekker buiten in mijn hangstoel. Rustig aan de dag opstarten. 

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Mijn eerste pogingen op de kunstijsbaan. Wat uiteindelijk uitgroeide tot iedere dag van de week op en naast het ijs bezig zijn met kunstschaatsen. Wat me ook goud heeft opgeleverd  tijdens Nederlandse kampioenschappen.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Ik lees graag, maar wandelen in de natuur werkt bij mij zeer ontspannen. Ook iedere week  een yoga les en op zijn tijd een meditatie moment, zorgen voor de nodige afleiding, rust en balans in mijn dagelijkse leven.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Behulpzaam, leergierig en rustig zijn dan de woorden die mij te binnen schieten.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Nog steeds van mijn man natuurlijk. We zijn al sinds 1991 samen en in 2001 zijn we getrouwd.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Met familie of vrienden bordspelletjes spelen, met een hapje en een drankje (in mijn geval dan toch weer een kopje thee, ben geen fan van de smaak van alcohol). Welk spel maakt mij dan niet zo veel uit. Gewoon gezellig samen zijn.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Nee ik heb geen bijnaam.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Je mag mij alleen wakker maken als er met iemand iets aan de hand is. Verder is het beter om mij lekker te laten slapen. Dan ben ik in de ochtend een stuk vrolijker.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Dat onze praktijk is uitgegroeid tot een multidisciplinair centrum. Nu hebben we al een osteopaat die bij ons een ruimte huurt. Maar er mogen meer verschillende disciplines bij komen. Te denken aan een podo-, oedeem-, kinder-, bekkenbodem-, enz er zijn zoveel verschillende therapeuten, zolang ze maar bij onze visie passen. 

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Met mijn familie en al mijn vrienden, gewoon weer iedereen zien en gezellig samen zijn in een “normale” omgeving.  Maar dat is iets wat iedereen denk ik wel heel graag weer zou willen.  

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.