Ondernemersinterview: Anton van Hooft

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Dag Uden, mijn naam is Anton van Hooft, en woon samen met mijn vrouw Anne-Marie en zonen Reinout en Sebastiaan in Uden, ben al 46 winters oud en onze poes heet Poes-Tijger.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Van Hooft Architecten, een architectenbureau opgericht door mijn vader in 1978. Samen met mijn oudere broer Aldwin sturen we een team van creatievelingen aan. Architectuur is onze passie, we gaan geen enkele uitdaging uit de weg. We creëren waardige architectuur, we begeleiden processen voor oa herbestemmingen, transities van gebieden en het projectmatig meedenken, dit zijn enkele voorbeelden van onze vele gebieden waar we creatief in mee denken en actief in zijn.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

En ontwerp maken waarbij de regels overboord gegooid zijn en dat zowel de opdrachtgever als instanties het hebben omarmd. Verder een ontwerp maken voor een distributiecentrum met 2 kantoren kernen, het spreken met mensen die op Park Maashorst grond hebben geloot, een online presentatie gegeven aan de inwoners van Boerdonk over de mogelijkheden voor hun kerk en centrum, weer meer geleerd, luisteren, verwonderen en delegeren. Al met al een leuke week.

 Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Het nadeel komt voort uit het voordeel, vaak (te) laat thuis zijn, te weinig uren in een dag hebben. Het werk is te leuk.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Ben mijn leven al een dromer die enkel goed wil doen. Maar boswachter stond hoog op mijn lijst. Altijd buiten zijn sprak me erg aan. Nu zitten we altijd binnen…

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

USA, absoluut! Het is er fantastisch, er is van alles wat, maakt niet uit welke streek je bent er is altijd wel wat te zien en doen. Wat dit land ook zo geweldig maakt is de vele fastfood restaurants, I love it!

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

God, er zijn veel goede dingen op de wereld maar de ellende moet besproken worden, het is duidelijk dat de mensheid het op eigen houtje niet kan oplossen. Dus is de vraag waar het mis is gegaan. Als zijn antwoord Adam en Eva is……. te makkelijk, dus wordt het doorvragen.

Wat is je grootste blunder? 

Kan er niet echt een opnoemen maar veel van mijn kleine blunders maken samen een grote.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Oude kleren die heel wijd zitten, waarom? Omdat het lekker aan je lijf hangt, je er compleet jezelf in kan zijn en het toch niet uitmaakt wat je draagt als je thuis bent. Zakelijk uiteraard casual netjes of strak in pak, ligt aan de gelegenheid.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Noord-Brabant verplaatsen naar de kust, Noord en Zuid-Holland onder de rivieren ter hoogte van Limburg plaatsen, Limburg tussen Zeeland en Gelderland leggen maar dan 90 graden draaien. Friesland flink richting het noorden schuiven voor het vergroten van de kans op een Elfstedentocht. Ja, dat lijkt me wel wat….. Hierover fantaserend lijkt het me een hele opgave om dit in 1 dag te doen.

Op zondagochtend dan… 

Meestal samen met het gezin zijn en kleine dingen doen en/of een keer sporten en/of wat achterstallig werk wegwerken, het is eigenlijk niet te zeggen, waar ons hoofd naar staat, in ieder geval relaxt.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Dat we als gezin altijd lang aan tafel zaten en we veel kletsten en grappen maakte. Dat proberen we ook met het eigen gezin te doen, en het lukt!

Wat is/zijn je hobby’s? 

Beetje sporten, beetje mannen dingen doen, beetje koken, beetje voetbal en Formule 1 kijken, beetje de tuin en natuurlijk tv kijken.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Doorzetter, gezellig, praatgraag.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Sporten, daar gaat het hart sneller van kloppen maar ook van lekker eten en eenvoudige dingen.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Samen met Anne-Marie (en ook steeds vaker met de kinderen) en programma, een goede serie of film kijken onder het genot van een pilske en simple food.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Nee, geen bijnaam

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Woordspelingen, doordenkers, zaken waar je vrolijk van wordt en snacks.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Op een goede manier het verschil maken, wie goed doet, goed ontmoet.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Een selfmade man/women, wat ze er nou zelf van vonden, zouden ze het weer zo doen?

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.