Ondernemend Uden wordt Ondernemend Maashorst

Met het oog op de toekomstige gemeente Maashorst heeft het platform Ondernemend Uden haar naam aangepast. Ondernemend Maashorst is de vanzelfsprekende nieuwe naam, en als logisch gevolg kunnen ondernemers voortaan terecht op een nieuwe website: ondernemendmaashorst.nl.

 

Startup Officer Imke de Korte

Imke de Korte is als Startup Officer van Misfits (onderdeel van UOV De Kring) nauw betrokken bij Ondernemend Maashorst. Ze geeft tekst en uitleg over het doel en de positionering.


Wanneer ontstond Ondernemend Uden ook alweer?

“De lancering was in november 2020, als gezamenlijk initiatief van Misfits, UOV De Kring en de gemeente Uden. Ons doel was een gratis online platform te creëren voor alles op het gebied van ondernemen. Denk aan startende en gevestigde ondernemers, maar ook aan iedereen die nadenkt over het ondernemerschap of de mogelijkheden aan het onderzoeken is.”


Wat heeft het platform hen te bieden?

“Ze kunnen een profiel aanmaken, andere ondernemersprofielen bekijken, nieuws delen, ondernemersbijeenkomsten aankondigen en elkaar vragen stellen via een prikbordfunctie. Op die manier zorgen we dat ondernemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden en elkaar kunnen helpen.”


Hoe heeft dat uitgepakt?

“Goed! Vooral in coronatijd zorgde het platform voor extra verbinding. We verwachten dat het ook na corona een toegankelijke, effectieve manier is om kennis te maken met het lokale ondernemersnetwerk.”


En nu dus een nieuwe naam…

“Dat niet alleen: de gemeente Uden krijgt een nieuwe naam, maar die naamsverandering houdt ook in dat we nóg meer ondernemers bereiken in Uden en de omliggende kernen in de gemeente Maashorst. De naamsverandering is voor ons daarom erg vanzelfsprekend.”


Veranderen er verder nog zaken?

“Geen essentiële. Wel nodigen we, met de eerder genoemde functionaliteiten in het achterhoofd, alle ondernemers in de gemeente Maashorst uit om zich aan te sluiten.”


Wat verwacht je van de toekomst?

“We blijven het online platform doorontwikkelen, grotendeels op basis van de behoeften van onze gebruikers. Zo versturen we iedere week een update naar alle aangesloten ondernemers, zodat niemand iets mist. Op die manier hopen we ons bereik, en dus ook onze relevantie, steeds verder te vergroten. In het belang van ondernemend Maashorst!”