Hot Seats ook in 2021 op de agenda

Wegens succes herhaald: de Hot Seats voor starters komen ook dit jaar weer op de agenda. Marion Neggers (bestuurslid van UOV De Kring) en Eric Bolwerk (trainer/coach namens Coachweb) zien in de Hot Seat-sessies een duidelijke meerwaarde voor startende ondernemers.

De eerste editie ligt al ver achter ons (juni 2020), maar de herinneringen zijn nog vers. “Tijdens de Hot Seat-sessies staan startende ondernemers in de spotlights, iedere deelnemer komt aan de beurt”, vertelt Eric, die de eerste sessie leidde. “We dagen de starter uit om na te denken over de verschillende aspecten van zijn bedrijf en het ondernemerschap in het algemeen. Met als doel te ontdekken waar iemand staat, waar hij heen wil en wat hij voor die persoonlijke en zakelijke groei nodig heeft.”

Groepsdynamiek

Marion vertelt dat een nieuwe editie van de Hot Seats voor starters wordt opgenomen in een jaarprogramma voor 2021, waarin allerlei relevante onderwerpen aan bod komen. “De starters van vandaag zijn de gevestigde ondernemers van morgen, daar investeren we graag in. We behandelen van alles: van het belang van marketing tot het bijhouden van je administratie en van strategische doelen formuleren tot investeren in je persoonlijke ontwikkeling. De Hot Seats zijn onderdeel van het programma. Zodra het weer verantwoord kan, gaan we ermee verder. Natuurlijk zouden we het ook online kunnen organiseren, maar we kiezen liever voor fysieke bijeenkomsten. Dat zorgt voor de mooiste groepsdynamiek.”

Twinkeling

Niet alleen de starters spinnen garen bij de Hot Seat-sessies; ook de ervaren trainer Eric geniet volop. “Triggeren, prikkelen, confronteren… Het is heel leuk om een bijdrage te leveren aan de groei van een startende ondernemer als persoon en aan zijn of haar onderneming. Wat ik mooi vind, is de ambitie, het enthousiasme en ook het eigenwijze dat veel starters hebben. Velen vinden bijvoorbeeld dat ze alles zelf moeten kunnen. Onzin natuurlijk, want er zijn zó veel mensen om je heen die willen helpen. Met kennis, met connecties, noem maar op. Alleen al de contacten die tijdens de Hot Seat-sessies ontstaan zijn daar het bewijs van. Het mooiste is wanneer je na een sessie bij een deelnemer de twinkeling in de ogen ziet. Dan weet je dat je de juiste snaar hebt geraakt.”