Gemeente Uden: KFC, McDonalds en Subway komen naar Uden-Noord (persbericht)

Uden, 11 september 2015 – Er komt een heus Foodcourt in Uden-Noord. McDonalds, KFC en Subway openen daar ieder een eigen restaurant. Het Foodcourt komt aan de Rondweg, tussen de snelweg A50 en het Van der Valk Hotel Uden-Veghel.

Volop keus
Wethouder René Peerenboom: “We hadden de wens om op deze locatie één fastfoodketen te krijgen. Dan is het natuurlijk geweldig dat het gelukt is dat er maar liefst drie bekende restaurants komen. Dat betekent volop keus voor de consument. Niet alleen de snelwegautomobilist, ook de Udenaar en mensen uit de regio zullen er graag komen. Daarnaast is de komst van het Foodcourt ook gunstig voor de werkgelegenheid. Voor ongeveer 160 mensen, voornamelijk in deeltijd, komt werk beschikbaar.”

Goed bereikbaar
Het Foodcourt is goed bereikbaar vanaf de snelweg A50, afslag 14. Ook voor de fietser en voetganger wordt het goed bereikbaar gemaakt. De opzet van het plan, met een grote groene buffer, geeft de noordelijke stadsentree van Uden nog meer uitstraling. Naast de restaurants komen er een TinQ tankstation, een carwash en een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Wim Heebing van Reggestede Invest: “Wij hebben Uden als dynamische gemeente altijd al in ons vizier gehad. Nu de kans zich aandiende om hier samen met onze partners een Foodcourt te realiseren, hebben wij dit met beide handen aangegrepen. Het wordt een moderne voorziening die een breed publiek zal trekken uit Uden en omgeving.”

Dynamiek in Uden-Noord
Na de komst van Bernhoven en haar zorgpartners in het Zorgpark is ingezet op het ontwikkelen van het gebied tussen het ziekenhuis en de A50. Inmiddels heeft Hotel Van der Valk haar deuren daar geopend en staat het plan voor Multizorgcentrum Vitale al ver in de steigers. Het nieuwe Foodcourt is een mooie toevoeging aan dit regionale karakter van Uden-Noord. Het gebied kent veel dynamiek. Als de procedure voorspoedig verloopt, dan zouden de restaurants in het voorjaar van 2017 hun deuren kunnen openen.