De Pul in Uden decor voor groot debat rond verkiezingen gemeente Maashorst

UDEN/LANDERD – Poppodium De Pul in Uden is woensdag 17 november het decor voor een groot verkiezingsdebat rond de naderende verkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. Alle partijen die op 22, 23 en 24 november meedoen aan deze gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgenodigd. Het debat is opgezet door het Brabants Dagblad en Dtv Nieuws in samenwerking met De Pul/Compass en Misfits/UOV De Kring.

De tussentijdse verkiezingen zijn nodig vanwege de fusie van Uden en Landerd tot de nieuwe gemeente Maashorst. Maar liefst dertien partijen doen een gooi naar een of meerdere zetels in de nieuwe gemeenteraad die op 3 januari van start gaat. In totaal zijn er 31 zetels te verdelen.

In het debat worden de lijsttrekkers kritisch bevraagd over hun plannen voor de nieuwe gemeente en kunnen ze reageren op enkele stellingen. Ook wordt er teruggeblikt op de afgelopen raadsperiode. In het debat worden jongeren, de nieuwe stemmers, nadrukkelijk betrokken. Zo wordt de avond afgetrapt met een gespreksronde met uitsluitend jonge kandidaten van alle partijen. Daarna volgen de debatten met de lijsttrekkers van de diverse fracties.

Het verkiezingsdebat op woensdag 17 november begint om 19.00 uur, de toegang is gratis. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de lokale artiesten Anil Dural en Nooke. De avond wordt afgesloten door de Udense cabaretier Mark van de Veerdonk die op geheel eigen wijze de verkiezingen en het debat zal duiden. Een uitgebreid verslag van de avond wordt in het weekeinde van 20/21 oktober uitgezonden op het kanaal van Dtv Nieuws.