%|%%|% %|%%|% %|%%|%
terug naar het overzicht

Woord van de voorzitter - maart 2017

geplaatst op maandag 6 maart 2017
Woord van de voorzitter - maart 2017

In 2017 is het thema van UOV de Kring in gesprek met…

Dit uit zich op verschillende manieren. We gaan in gesprek met onze leden om te kijken of en op welke gebieden we UOV De Kring van nog meer waarde kunnen maken voor ondernemend Uden. Reeds tweemaal is het ledenpanel bij elkaar gekomen, waaruit veel waardevolle informatie is gekomen. Daarnaast zijn wij ook blijvend in gesprek met de grotere bedrijven om van hen te vernemen hoe wij van waarde voor hen kunnen zijn. Uit beide overleggen zijn ideeën naar voren gekomen waar we jaar nog mee gaan starten.

Naast een interne focus richten wij ons uiteraard ook op onze omgeving. Zo zijn wij altijd in gesprek met de gemeente. Uitvloeisel hiervan is dat wij vanuit de gemeente zijn gevraagd om ons als UOV De Kring te buigen of het concept inkoopbeleid. Op 16 maart zal er een bijeenkomst zijn waarbij we samen met de leden die zich daarvoor hebben aangemeld het beleid onder de loep zullen nemen. Daar wij belangenbehartiging zeer belangrijk vinden, houden wij ook op 7 maart a.s. een politiek café waarbij we met de fractieleiders van de lokale partijen in gesprek gaan over de toekomst die zij de komende jaren zien voor ondernemend Uden. In november doen we dat nog een keer met het oog op de lokale verkiezingen van 2018. De gemeente Uden mag zich wel wat actiever gaan inzetten voor ondernemend Uden!

Ook zijn wij actief in gesprek met ondernemersverenigingen om ons heen, zowel binnen Uden (bijvoorbeeld het platform) als buiten Uden. Doormiddel van deelname aan het bestuur van de BZW Oost, waar ook de POM (Platform Ondernemend Meierijstad), de OIK (Oss) en de Industriële kring Land van Cuijk vertegenwoordigd zijn, willen we Noordoost-Brabant meer op de kaart zetten en kijken of we de regio meer tot elkaar kunnen brengen. Met de ondernemersverenigingen in Landerd en Bernheze zijn we eveneens ingesprek om te kijken of en waar we elkaar kunnen versterken.

Het programma van UOV De kring zal dit jaar zeer onderscheidend zijn ten opzichte van de afgelopen jaren. Uit het ledenpanel bleek dat men elkaar beter wilde leren kennen en een running dinner is daar dan een mooi middel voor. Verder zullen de Algemene ledenvergaderingen een wat ander karakter krijgen. Het Business Event waarin ondernemend Uden elkaar kan ontmoeten, zal weer een event worden om naar uit te kijken.

Ik zou zeggen: Doe mee, laat je zien op bijeenkomsten, kom meepraten over de UOV De Kring of over het inkoopbeleid van de gemeente, of laat het ons horen indien je ideeën of anderszins opmerkingen hebt, dan maken we er een jaar van om het fundament van ondernemend Uden verder te versterken. 

Frank de Winter, voorzitter
Maart 2017

0
comments powered by Disqus
terug naar het overzicht
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten