%|%%|% %|%%|% %|%%|%
terug naar het overzicht

Woord van de voorzitter - juni 2017

geplaatst op vrijdag 23 juni 2017
Woord van de voorzitter - juni 2017

 

De laatste tijd lezen we het regelmatig: onze economie groeit!

In 2017 komt de economische groei voor het vijfde opeenvolgende jaar hoger uit dan in het voorafgaande jaar. Naar verwachting bereikt de groei dit jaar een piek van 2,5%, door de aantrekkende wereldhandel en het herstel van de bedrijfsinvesteringen. Ook de komende twee jaar laten naar verwachting een robuuste groei zien, van respectievelijk 2,1% en 1,9%. De economische groei is breed gedragen en wordt ondersteund door alle bestedingscategorieën, waarbij vooral in 2018 en 2019 de nadruk ligt op de binnenlandse bestedingen.

Concrete vraag is: hoe kan het MKB profiteren? Uiteraard kun je van bestaande relaties meer opdrachten verwachten. Echter, juist wanneer het goed gaat is het verstandig ervoor te zorgen dat je meer relaties aan je bindt. Optie is om je netwerk te vergroten middels koude acquisitie. Toch blijkt elke keer dat duurzame relaties voornamelijk voort komen uit mond-tot-mond reclame van bestaande afnemers of andere relaties uit je netwerk. 

Bovenstaand nieuws geeft ook zorgen voor de ondernemer. Meer werk resulteert waarschijnlijk in groei van het bedrijf en dan komen er nieuwe beren (of eigenlijk uitdagingen) op de weg waar wellicht van te voren niet echt rekening mee is gehouden. Wat is dan prettiger en makkelijker om met een collega-ondernemer te kunnen sparren. 

Om deze twee redenen netwerken ondernemers graag en dat hebben wij goed begrepen bij UOV De Kring. Dit jaar hebben we al meerdere minder traditionele bijeenkomsten gehad, zoals het running dinner en het bedrijfsbezoek aan de Noordkade in Veghel. De reacties waren positief hetgeen ons sterkt om op de ingeslagen weg verder te gaan en (ver)nieuwende bijeenkomsten te organiseren. 

Sinds een jaar mag ik voorzitterschap dragen. Een jaar waarin we duidelijk de link hebben gelegd met onze leden. Dit uit zich onder andere door het formeren van een ledenpanel. De input die wij krijgen is zeer welkom. Dat ook dat goed ontvangen wordt merken we in de commissies. Wij als bestuur zijn zeer gelukkig met de verschillende leden die de laatste tijd zijn toegetreden tot de diverse commissies. Dit komt de vereniging alleen maar ten goede. Een bredere basis voor het organiseren van onze activiteiten draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit en zoals altijd: vele handen maken licht werk. 

Frank de Winter

Juni 2017

0
comments powered by Disqus
terug naar het overzicht
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten