%|%%|% %|%%|% %|%%|%
terug naar het overzicht

Woord van de voorzitter - juli 2015

geplaatst op dinsdag 14 juli 2015
Woord van de voorzitter - juli 2015

Op de mooie locatie van de Brabantse Hoeve heeft onze traditionele zomerborrel weer plaatsgevonden, het was een geanimeerde en gezellige bijeenkomst. Een oude gewoonte is daarmee weer in ere hersteld.

Dit was naar aanleiding van de enquete die we hebben gehouden. Daaruit bleek dat onze leden meer interactie willen, meer samen willen doen en meer mogelijkheden willen om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Waarschijnlijk gaan we ook de kerstborrel weer invoeren, ook die bijeenkomst was in het verleden erg leuk, en druk bezocht.

We hopen daarmee tegemoet te komen aan de vraag van onze leden. Daarnaast zijn er twee werkgroepen van de grond gekomen om inhoud te geven aan samenwering tussen de leden.

Een andere conclusie van de enquete was dat ons ledenbestand erg gedifferentieerd is. De komende tijd gaan we met name met de grotere bedrijven uit ons ledenbestand in gesprek over wat wij voor hen, en wat zij voor UOV De Kring kunnen betekenen.

U heeft uit de pers vernomen dat de gemeente Uden de voorkeur heeft uitgesproken voor het vormen van een Maashorstgemeente, samen met Landerd en Bernheze. Nu de kansen op een fusie met Veghel uitgesloten lijkt, willen we die gedachte omarmen. Voor ons staat de bestuurskracht van de nieuwe gemeentes voorop en dat kan  bereikt worden door opschaling. De Maashorst biedt zeker ook mogelijkheden op economisch gebied. Indien dit vanuit een grotere gemeente wordt aangestuurd, kan de landelijke bekendheid van de Maashorst worden vergroot en zijn er kansen voor de recreatieve en toeristische sector. Ook de verdere economische ontwikkeling van de streekproducten zou meer kansen hebben. Met de koppeling tussen gezondheid, vitaliteit en voeding heeft Uden dan een perfecte aansluiting bij de AgriFood Capital, en heeft daarmee de mogelijkheid om subsidies en ondersteuning vanuit de provincie kunnen krijgen. 

Via deze weg wil ik ook uitdrukking geven aan het verdriet over het verlies van een van onze actieve en betrokken leden, Theo van de Mortel. Theo vervulde al jaren voor het bestuur een rol als mentor. Hij begeleidde onze jaarlijkse evaluaties en ondersteunde ons bij het vormen van een nieuwe missie en strategie. Ondanks dat zijn herstel in het verschiet leek te liggen, is hij opnieuw ziek geworden en vrij onverwachts overleden. Het is treurig dat iemand die zo midden in het leven staat en zoveel betekent voor zijn omgeving en voor zijn gezin uit het leven wordt weggerukt. Namens bestuur en leden van UOV De Kring wens ik de familie alle sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Peer van Bakel
Juli 2015

0
comments powered by Disqus
terug naar het overzicht
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten