%|%%|% %|%%|% %|%%|%
terug naar het overzicht

Woord van de voorzitter - april 2016

geplaatst op woensdag 13 april 2016
Woord van de voorzitter - april 2016

Het is lente. Afgelopen weekend zelfs met bijna zomerse waarden. De natuur groeit en bloeit door de warmte. In het spoor van de natuur groeit en bloeit het Udense bedrijfsleven. 

Wij zien in Uden veel goede initiatieven ontstaan en voortbestaan. Continu werken instanties en partijen zoals de gemeente Uden, de SBBU, Agrifood Capital, de energiecoöperatie, het broodfonds, de stichting Techniek is Troef, startersmarktplaats, UOV De Kring en anderen aan een verbetering van het ondernemersklimaat in Uden. Een goed ondernemersklimaat is immers in ieders belang.Daarbij is het oog overigens niet alleen gericht op een financieel belang. People, Planet en Profit zijn de drie kernwaarden die verenigd moeten worden.

Met de gemeente Uden heeft UOV De Kring kortgeleden nog een gesprek gehad over het MVO, het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is op dit terrein een aantal initiatieven in gang gezet die moeten leiden tot een reductie van het verbruik van energie en van de productie van afval. Interessant is ook dat de gemeente Uden heeft besloten een deel van de haar in eigendom toebehorende beoogde industriegrond, daar niet langer meer voor in te zetten maar om daar een veld vol met zonnepanelen van te maken. Dat kan op de grond maar ook op de daken van kantoor- en of bedrijfspanden. Wellicht is ook uw dak hiervoor uitermate geschikt. Duurzame energie is uiteindelijk in het belang van onze toekomstige generatie.  

Op woensdagavond 21 april vindt de voorjaars ALV weer plaats. Naast de gebruikelijke huishoudelijke zaken hebben wij als bijzondere gast de heer Jan van Setten uitgenodigd. Bijnaam: “de Klantenfluisteraar”. Uitdagende teksten op zijn website als “Provoceert je denken, “ontkoppelt je mentale remparachutes” en “reikt handvatten aan die het denken omzetten in doen” maken mij nieuwsgierig. U hopelijk ook. Indien en voor zover de datum nog niet in de agenda staat, noteert u hem dan alsnog snel. Dit mag en moet u niet missen!

Erik Marcus

April 2016
0
comments powered by Disqus
terug naar het overzicht
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten